Ingrepen

dr emmelie reynvoet consultatie

Colorectale heelkunde

Colorectale heelkunde betreft de chirurgische behandeling van goed- en kwaadaardige aandoeningen aan de dikke darm. Door de komst van de minimaal invasieve technieken (laparoscopie en robotchirurgie) is het postoperatieve comfort voor de patiënt sterk toegenomen. 

Robotchirurgie

In principe kan elke ingreep die met een laparoscopie (kijkoperatie) uitgevoerd wordt, ook met de robot uitgevoerd worden. Door de betere toegankelijkheid in bepaalde anatomische regio’s en beter zichtbaarheid – door het high definition 3D beeld – kunnen operaties nog veiliger uitgevoerd worden. 

robotchirurgie
handen wassen

Buikwand

Buikwandchirurgie behandelt defecten in de buikwand, ook wel “breuken” of “hernia” genoemd. Een breuk kan aangeboren zijn of verworven. Meest frequent zien we liesbreuken maar we onderscheiden ook navelbreuken, littekenbreuken , …

Proctologie

Proctologische problemen of problemen van de anus en het anaal kanaal komen zeer frequent voor. De meest voorkomende proctologische klachten zijn anale jeuk, anaal bloedverlies of anale pijn. Tijdens het onderzoek kunnen aambeien, een anale kloof, een anaal abces of een anale prolaps gediagnosticeerd worden. 

dr emmelie reynvoet