Ingrepen

Colorectale heelkunde

Colorectale heelkunde betreft de chirurgische behandeling van goed- en kwaadaardige aandoeningen aan de dikke darm. Door de komst van de minimaal invasieve technieken (laparoscopie en robotchirurgie) is het postoperatieve comfort voor de patiënt sterk toegenomen. 

Robotchirurgie

In principe kan elke ingreep die met een laparoscopie (kijkoperatie) uitgevoerd wordt, ook met de robot uitgevoerd worden. Door de betere toegankelijkheid in bepaalde anatomische regio’s en beter zichtbaarheid – door het high definition 3D beeld – kunnen operaties nog veiliger uitgevoerd worden. 

robotchirurgie

Buikwand

Buikwandchirurgie behandelt defecten in de buikwand, ook wel “breuken” of “hernia” genoemd. Een breuk kan aangeboren zijn of verworven. Meest frequent zien we liesbreuken maar we onderscheiden ook navelbreuken, littekenbreuken , …

Proctologie

Proctologische problemen of problemen van de anus en het anaal kanaal komen zeer frequent voor. De meest voorkomende proctologische klachten zijn anale jeuk, anaal bloedverlies of anale pijn. Tijdens het onderzoek kunnen aambeien, een anale kloof, een anaal abces of een anale prolaps gediagnosticeerd worden. 

handen wassen

Galblaasoperatie

De galblaas is de plaats waar gal verzameld wordt. Gal wordt geproduceerd door de lever. Gal is nodig om vetten te verteren. De gal wordt geproduceerd in de lever en komt in het spijsverteringsstelsel via de 12-vingerige darm.

Bekkenbodemkliniek
Rectopexie

Een rectopexie wordt uitgevoerd bij patiënten die zich aanmelden omwille van een verzakking van de endeldarm. Bij een verzakking van de endeldarm puilt de darm naar voren in de vagina (rectocoele) of puilt de hele wand van de endeldarm naar buiten via de anus (rectale prolaps).

Kleine ingrepen

Naast complexe ingrepen in de buik is Dr Reynvoet ook gespecialiseerd in het uitvoeren van tal van kleinere ingrepen en algemene chirurgie. Kleine ingrepen kunnen zo goed als steeds onder lokale anesthesie uitgevoerd worden.

Urgenties

Dr. Reynvoet is ook op bepaalde dagen van wacht. Tijdens deze wachtdienst opereert zij dringende aandoeningen.

Samen met de collega’s in het AZ Jan Palfijn Gent staat zij garant dat elke patiënt 24/24u 7/7 geholpen zal worden.

Obesitaschirurgie

Voor gewichtszorg en de mogelijke heelkundige opties verwijst Dr Reynvoet haar patiënten door naar collega Dr Van Vlodrop van het Obesitascentrum Gent.